Feel to Heal: Unwinding Movement Meditation

Vrijdag 13 december 2024 , 19:00 uur - 22:30 uur

Feel to Heal

In deze workshop verkennen we de kracht van self-touch en ontspannende beweging om energetische en fysieke blokkades op te lossen en op een mooie en intuïtieve manier verbinding te maken met ons lichaam.

In ons leven komen we allemaal situaties tegen die ervoor zorgen dat ons lichaam en hele organismen zich aanspannen als  zelfbeschermingsmechanisme. Elke samentrekking gaat onvermijdelijk gepaard met spanning. Deze spanning word vaak vastgehouden en gevoeld in ons lichaam. Zonder een hoog nodige ontspanning, kan er een neerwaartse spiraal van ongemak gecreëerd worden die zich op net zoveel verschillende manieren kan manifesteren als er mensen op aarde zijn.

Om de vastzittende energie los te laten, gaan we ademhaling, liefdevolle self-touch, beweging, de kracht van geluid, bewuste emotionele expressie en meditatie onderzoeken. We verwelkomen je op een ontdekkingsreis over jezelf om stress en trauma los te laten, weer in contact te komen met je zintuigen en de taal van jouw lichaam te herontdekken.

In deze workshop word je begeleid door Dorian Schmitt en Fleur Demandt-Schmitt. Dorian is getraind in verschillende ademhalingsmethodes en somatisch traumawerk. Hij is een student en leraar van de Integrale Yoga-lijn van Swami Sivananda en de NeoTantra-lijn van Osho, evenals een gepassioneerd bewegings- en levensbeoefenaar. 

Fleur is een toegewijde beoefenaar van yoga, meditatie, dans en andere bewegingsvormen. Al heel vroeg in haar leven is ze via haar vader en moeder in aanraking gekomen met spiritualiteit, energetische praktijken en de Thaise boeddhistische cultuur. Op 15-jarige leeftijd raakte ze geïnteresseerd in onderwerpen als voeding, fitness, vrouwelijke seksualiteit en moederschap. Ze is getraind in mindfulness-meditatie en energetische praktijken zoals NEI.

Wil jij meedoen?

Reserveer jouw plekje voor deze Feel-to-Heal 'Unwinding Movement Meditation' sessie.