Ecstatic Dance

Zaterdag 17 augustus 2024 , 18:30 uur - 22:00 uur

Bij goed weer, lekker buiten op blote voeten dansen op muziek van DJ Sefrijn & Cornelius Leonardus. Om Ecstatic Dance te ontdekken moet je het ervaren. Het is een veilige omgeving waar je jezelf kan laten gaan, zonder oordeel met respect. Laat de ervaring tot je doordringen, de muziek, de energie. Even niet in je hoofd, maar vrij van gedachten & midden in de natuur.

Wat is Ecstatic Dance Outdoor?

Ecstatic Dance is een 'bewuste' vrije vorm van dans. Het is heel puur en eenvoudig en daarom zo krachtig en transformerend. Iedereen kan dit en iedereen is dan ook van harte welkom. Op een prachtige plek in de natuur ga je 2 uur lang vrij dansen op inspirerende muziek, op blote voeten, zonder te praten. Je beweegt in alle vrijheid, zoals jij dat graag doet. Het is jouw dans met jouw eigen unieke signatuur. Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners. 

Dansregels

Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: 'Staat hij (zij) er open voor?' Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie. Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.

Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal richtlijnen

  • Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel.
  • Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen.
  • Dansen op blote voeten.
  • Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.
  • Fotograferen en filmen zijn niet toegestaan. Géén telefoons op de dansvloer.

Je start deze avond met een stiltewandeling naar de plek in het park waar we samen zullen dansen. Als ieder zijn of haar plekje heeft gevonden zal er een korte warming-up plaatsvinden. 

Praktische info

18:30 uur: Deuren open. Aankomst via hoofdingang Blotevoetenpark.
19:10 uur: Start warming-up. Let op: de  entree sluit om 19:00 uur, kom dus op tijd!
19:30 uur: Start Ecstatic Dance
21:30 uur: Gezamenlijke afsluiting

Reserveer snel

Voor dit event zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Koop je ticket à € 23,30 dan ook snel via deze link.

PS: Bij slecht weer zal Ecstatic Dance doorgaan op een indoor-locatie.