Over ons (jij & wij)

Zoek jij een rustmoment voor jezelf? Wil jij samen met jouw kids de natuur beleven al spelend door een doolhof, door modderpoelen, over hindernisbanen of in een speelcirkel? Een superleuk kinderfeestje organiseren? Nieuwe inzichten krijgen tijdens jouw ontdekkingstocht naar persoonlijke ontwikkeling? Of wil je jouw team versterken tijdens een teambuilding of team development workshop?

Wie zijn wij?

BloteVoetenPark Brunssum is het grootste blotevoetenpad van de Benelux. Al meer dan 15 jaar zijn wij een prachtige plek waar kinderen vrij kunnen spelen, waar iedereen welkom is en waar je een intens contact ervaart met de natuur. Jouw natuur! 

Gezond genieten voor jong & oud

Wandel onze 4 km lange BloteVoetenWandeling en ervaar je de natuur met alle zintuigen. Stress en zorgen verdwijnen naar de achtergrond, je ontspant, kunt ineens helder denken, komt in een betere stemming én… je merkt dat je nieuwe energie tankt. Van deze positieve effecten zul je dagenlang kunnen nagenieten. Neem de tijd, vertraag, zet al je zintuigen open & … geniet! Klinkt ideaal om zo de dag te beginnen of een intensieve week af te sluiten, toch? Bovendien zorgt deze blootvoetse ervaring van de natuur voor een ware vitaliteitsboost. 

Inspirerende workshops & bijzondere events

Individueel op zoek naar meer balans of wil je jouw team ontwikkelen en creativiteit boosten middels een inspirerende workshop om daarna te genieten van een wandeling, hapje, drankje of onze legendarische barbecue? Naast de BloteVoetenWandeling organiseren we ook inspirerende workshops en bijzondere evenementen zoals de Outdoor Wellness Avond Retreat, De Reflectortocht, Volle Maanwandelingen, Ewouds Kleine Avonturenpad en onze fameuze Halloweentocht. Altijd met moeder natuur als gastvrouw en jouw welbevinden als belangrijkste drijfveer. Check daarom zeker onze activiteitenagenda, want in elk seizoen zal er iets zijn wat je leuk vindt om te doen.

Restaurant BloteVoetenHut met natuurterras

Je kunt ook (h)eerlijk nagenieten in ons restaurant BloteVoetenHut. Hier kun je (h)eerlijk lunchen of dineren. Kinderen kunnen binnen en buiten vrij spelen en bij goed weer is ons natuurterras een van de fijnste plekken om te gewoon te 'zijn'.

BloteVoetenPark Brunssum in de regen?

Nou ... als het regent zijn we gewoon open, want regen maakt de grond nog zachter en aangenamer voor je voeten. Bovendien loop je het grootste deel van de route onder het bladerdak van het bos. Het blijft leuk, vooral in de regen!

FAQ (over het weer, handdoeken, etc.)

Kunnen we zonder afspraak komen wandelen?

We hebben het liefst dat je een ticket online reserveert, dit is ook goedkoper dan een ticket aan de kassa. Zo spreiden we zeker in het hoogseizoen het aantal personen op een dag. Dit is voor iedereen fijner. Koop hier je online ticket en reserveer jouw dag en tijdstip. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen langskomen, dan kun je jouw ticket zelf omboeken naar een andere datum en tijd óf even 'on hold' zetten. Het is ook mogelijk om tickets aan de entreekassa te kopen, mocht het online niet lukken. Je betaalt dan wel ietsjes meer

Is het park onder alle weersomstandigheden geopend?

Ja, het blotevoetenpark is altijd open. Vanaf 12 °C is het prima, mits je goed gekleed bent, maar er zijn ook helden en heldinnen die zich wagen aan een wandeling als het nog geen 10 °C is. In de lente en herfst zijn er ook speciale themawandelingen met schoenen! Regen is geen issue, want de regen maakt de ondergrond nog zachter en aangenamer voor je voeten. Bovendien wandel je het grootste gedeelte onder het bladerdak van het bos. Het blijft leuk, juist met regen! 

Voor welke leeftijdsgroepen is het park bedoeld?

Alle leeftijden zijn welkom! Kinderen vanaf 3 jaar kunnen de hele route al lopen. Kinderen t/m 16 jaar wel onder begeleiding. Mits men goed ter been is, kan het park tot op hoge leeftijd gelopen worden.

Hoe lang duurt de wandeling en kun je ook hindernissen overslaan?

Bij normaal looptempo 1,5 uur. Maar je mag er natuurlijk langer over doen. Je kunt hindernissen altijd links laten liggen en erlangs lopen.

Tot hoe laat kunnen we aan de wandeling beginnen?

De uiterlijke vertrektijd is 16:30 uur.

Mag een bolderkar mee het park in? 

Nee. Het is niet toegestaan om een bolderkar vol met eten mee te nemen naar BloteVoetenPark Brunssum. Tevens is het niet toegestaan om ballen of iets dergelijks mee te nemen. Je gaat op bezoek in de natuur en er zijn voldoende natuurlijke speelmogelijkheden gecreëerd. 

Moeten we een handdoek meenemen en welke kleding trek ik aan?

Een handdoek zeker meenemen! Sportieve/oude kleding is aan te bevelen, zodat de broek evt. opgerold kan worden tot boven de knie. Bij warm weer is een korte broek aan te bevelen. Als je je erg vies wilt maken, is reservekleding aan te bevelen.

Waar kan ik de schoenen en waardevolle spullen laten?

Hiervoor zijn schoenenrekjes en voor waardevolle spullen zijn kluisjes aanwezig. Kosten: € 1,-.

Mogen honden in het BloteVoetenPark? 

Nee, ze mogen niet mee met de BloteVoetenWandeling (m.u.v. een speciale dag rond dierendag). Wel mag de viervoeter mee op ons natuurterras en in de Blotevoetenhut.

Zijn er toiletten in het park?

Nee, je kunt vooraf en achteraf naar het toilet in onze horecagelegenheid.

Kunnen we met de rolstoel of kinderwagen het park bezoeken?

Met een rolstoel is niet mogelijk, met een kinderwagen is niet aan te bevelen, het is heel zwaar, zeker als je maar met twee personen bent. Neem jouw baby/peuter liever mee in een draagzak, deze zijn ook bij ons te huur (€4,50), of de daarvoor bestemde rugstoeltjes.

Is picknicken toegestaan?

Ja, alleen op de daarvoor bestemde plekken in het bos.

Kunnen we bij jullie eten?

Voor of na de Blotevoetenwandeling kun je bij ons familierestaurant 'BloteVoetenHut' (h)eerlijk eten. Ook zijn er mogelijkheden voor groepen voor een BBQ, brunch of een koffie/thee/vlaai-arrangement. 

Is er een pinmogelijkheid?

Ja, je kunt met jouw maestro/EC-kaart pinnen. Creditcard wordt ook geaccepteerd.

Verkopen jullie cadeaubonnen?

Ja, vanaf € 10,- kun je online een cadeaubon bestellen. Ze zijn tevens verkrijgbaar aan de kassa van ons horecagebouw.

Gratis parkeren?

Ja!

Koop jij jouw ticket online?

Dat is wel het fijnste voor ons allebei. Zo kunnen wij bezoekers een beetje spreiden en daarmee de wachttijd voor jou zo kort mogelijk te houden. Je beleeft de BloteVoetenWandeling dan ook optimaal. Mocht je om welke reden dan ook geen ticket online kunnen kopen, dan kan ook dit ter plekke aan de entreekassa. Online tickets zijn trouwens ook iets goedkoper dan de tickets aan de kassa. Kinderen t/m 2 jaar wandelen gratis.