Feel to Heal: Dropping The Armor

Vrijdag 22 november 2024 , 19:00 uur - 22:30 uur

Feel to Heal 

In deze workshop onderzoeken we de kracht van actieve meditaties om energetische lading en blokkades los te laten. De manifestatie hiervan wordt ook wel 'armoring' genoemd.

Het is een beschermende reactie op de korte termijn, maar heeft op de lange termijn negatieve gevolgen voor onze emotionele, fysieke en persoonlijke lagen. Gedurende onze jeugd en later in ons leven worden we allemaal geconfronteerd met stressvolle gebeurtenissen. We beginnen bepaalde gevoelens, sensaties, emoties en seksuele reacties te vermijden door spiersamentrekkingen die de vrije stroom van energie in ons lichaam blokkeren. Na verloop van tijd veroorzaakt dit een verkeerde houding, fysieke spanningen of pijn, stijfheid, een gebrek aan levendigheid en een afname van het gevoel van welzijn.

Een reis van zelf-onderzoek

De geblokkeerde energie zit vast in onze weefsels en vormt de manier waarop we bewegen, voelen en zijn. We verwelkomen je op een reis van zelf-onderzoek om stress en trauma los te laten door lichaamsbewustzijn, bewuste beweging en ademhaling, lichaamswerk, geluid, emotionele expressie en meditatie.

In deze workshop word je begeleid door Dorian Schmitt en Fleur Demandt-Schmitt. Dorian is getraind in verschillende ademhalingsmethodes en somatisch trauma werk. Hij is een student en leraar van de Integrale Yoga-lijn van Swami Sivananda en de NeoTantra-lijn van Osho, evenals een gepassioneerd bewegings- en levensbeoefenaar. 

Fleur is een toegewijde beoefenaar van yoga, meditatie, dans en andere bewegingsvormen. Al heel vroeg in haar leven is ze via haar vader en moeder in aanraking gekomen met spiritualiteit, energetische praktijken en de Thaise boeddhistische cultuur. Op 15-jarige leeftijd raakte ze geïnteresseerd in onderwerpen als voeding, fitness, vrouwelijke seksualiteit en moederschap. Ze is getraind in mindfulness-meditatie en energetische praktijken zoals NEI.

Wil jij meedoen?

Reserveer jouw plekje voor deze Feel-to-Heal 'Dropping The Armor' workshop.